Robotik Kodlama, Maker Eğitimi Antalya

1- Robotik Kodlama2Yıldız Gelişim Akademisi, Antalya merkezli eğitim danışmanlık firmasıdır. Bireysel ve kurumsal gelişim eğitim programları kapsamında Robotik Kodlama, Maker konusunda konusunda bireysel ve kurumsal eğitim ihtiyaçlarını karşılamaktadır.


ROBOTİK KODLAMA, MAKER EĞİTİMİ

Siz de Mesleki GElişiminize Yenilikler Katabilirsiniz




Kurs Adı Dönemi Başlama Tarihi Gün ve Saatler

Robotik Kodlama Maker Eğitimi

H.içi
Akşam
arayınız Salı - Perşembe
19.00 - 21.00
H.içi
Gündüz
arayınız Salı - Perşembe
15.00 - 17.30
Hafta
Sonu
arayınız Cumartesi - Pazar
14.00 - 16.15

Kursa Özel Kampanyalar

PhotoShop, Illustrator, Indesign ve Corel Draw eğitimleri ile Grafik Tasarım Uzmanlığı özel indirimli

Sertifikalar

Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Sertifika
Yıldız Gelişim Akademisi Onaylı Sertifika
Üniversite Onaylı Sertifika(e-devlet görüntülenir/onaylı resmi ve özel kurumlarda geçerlidir)
Uluslararası Geçerli Akreditasyon Sertifikası
(Türkçe ve İngilizce olarak diğer ülkelerde geçerli)
Ustalık ve Kalfalık Belgeleri(İşyeri açmak veya çalışmak için geçerli)
Referans Mektubu



Eğitim İçeriği

* ROBOTİK KODLAMA EĞİTİMİ & EĞİTMEN EĞİTİMİ

/ YAŞ GRUPLARINA GÖRE SINIFLAR

Teknoloji şirketi Megavizyon ve Robotik Eğitim Akademisi iş birliğinde hazırlanan Uluslararası STEM müfredatı destekli Robotik Kodlama dersi öğretmenlik eğitimine devlet veya özel eğitim kurumlarında görev yapan ve kariyerlerini geliştirmek isteyen her branştan öğretmenlerle birlikte, robotik konusuna ilgi duyan ve kendisini geliştirmek isteyen herkes katılabilir.

Megavizyon, eğitim kurumlarında Robotik dersi vermek, Robotik kulübü kurmak, Maker uygulamaları yapmak, Robot kitleriyle Tübitak vb. kurumlar için bilim proje üretmek isteyen öğretmenler başta olmak üzere Robot tasarlama ve program kodlama ve Elektronik uygulamalarına meraklı tüm katılımcılara eğitimler uyguluyor. Bu eğitimlerde katılımcıların Robotik dünyası ile tanışmalarını, her yaş grubuna uygun farklı robot türlerini ve kurulmasını, mekanik ve elektronik tasarım, proje tasarlama, program kodlama yöntemlerini anlamaları sağlanmaktadır

Eğitimlere katılmak için herhangi bir şekilde elektronik, program kodlama bilgisi olması şart değildir.

Eğitimler, uluslararası STEM destekli müfredatlara uygun şekilde en kolay yoldan, her kesin öğrenebileceği şekillerde ve her yaş grubunu kapsayacak uygulamalarla anlatılmaktadır.

EĞİTİMDE ÖĞRENECEKLERİNİZ

Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı ile uyumlu Robotik Kodlama eğitimine yönelik hazırlanmış ders kitabı temel alınarak, konular UYGULAMALI olarak işlenmektedir.

Eğitimlerde, öğretmenler için özel hazırlanmış uygulama ve müfredat ders kitapları ile birlikte sunum notları, öğretmene yardımcı dökümanlar ve uygulama programlarından oluşan bir adet DVD, eğitim gören kişilere ücretsiz olarak verilmektedir.

Eğitimlerde kullanılan Robotik eğitimi, Kodlama eğitimi, STEM MAKER eğitimi, Arduino öğreniyorum eğitimi kitapları Robotik Eğitim Akademisi mühendis ve öğretmenleri tarafından Milli Eğitim Bakanlığı müfredatlarına uygun olarak hazırlanmıştır.

Robotik kodlama eğitimlerinde katılımcılar, piyasada satışa sunulmuş belirli bir markaya bağlı olmayacak şekilde Ana okulundan Liseye, tüm yaş gruplarına uygun robotik çalışmalardan örneklemeler görecek, uygulamalar yapacaklardır.

Okul öncesi ve ilkokul çocuklarına yönelik, elektronik bilgisi ve montajı gerektirmeden ufak çocuklar için özel hazırlanmış sökülüp takılabilir parçalarla modüler robotik uygulamalarını öğrenerek, eğitimde robot kullanımı ile okullarda çocuklara yönelik eğlenceli figürlerle Robotik çalışmaları ve kodlama eğitimleri uygulayabileceklerdir.

Ortaokul ve Lise çocuklarına yönelik, her amaca uygun elektronik uygulamalar ve Tübitak gibi Bilim proje yarışmalar için göreve, amaca uygun hareketli, robotların tasarlanması.

Yarışmalar için engellere, sese, ışığa duyarlı olan, çizgi izleyen veya yönergelere uyan görev ve amaca uygun değişik türlerde robotların inşa edilmesi, algoritmasının hazırlanması, mekanik ve elektronik tasarımı, program kodlaması, motorların seçimi ve hareketlendirilmesi, algılayıcı sensörlerin çevresel koşullara göre seçilmesi, programlanması, matematiksel hesaplamalar, arduino kart ve breadboard tanıma ve kullanımı hakkında bilgiler, analog ve dijital kontrol üniteleri, Led ve panellerin kullanımı, sensörlerle hız kontrolü, mesafe ölçümü, Bluetooth ve wireless kumanda kontrolü, gibi değişik şekillerde eğitim alacak olup, tüm bu kazanımlara uygun belirli konularda uygulamalı alıştırmalar yapacaklardır.

MAKER EĞİTİMİ

Maker, üreten veya yapan kişi demektir.

​Maker hareketi, tüm dünyada hızla yayılan “kendin yap” (Do It yourself) kültürü ile kişilerin teknolojik tasarımlar yapması, keşfetmesi, üretmesi ve uygulaması için oluşan bir akımdır. Maker eğitiminin amacı insanların ezberci düşünmeden kurtarmak ve keşfederek uygulama yapan, üreten insanlar yetiştirmektir.

Maker eğitimleri ile herkes mucit olabilir.

​​Maker eğitimlerimiz keşfederek üretmek, öğrenmek ve kendini geliştirmek isteyen herkese göre hazırlanmıştır.

Kurslarımızda eğitimler, en kolay yoldan, her kesin öğrenebileceği şekillerde ve her yaş grubunu kapsayacak uygulamalarla anlatılmaktadır. Bu eğitimlerde katılımcıların Maker dünyası ile tanışmalarını, her yaş grubuna uygun farklı arduino ile elektronik tasarım, robotik uygulama, programları kodlama, proje tasarlama, programlama yöntemlerini anlamaları sağlanacaktır.

Eğitime kimler katılabilir?

​Her yaş grubundan öğrenciler- Elektrik, Elektronik, Bilgisayar alanında uygulamaları öğrenmek ve projelerde kullanmak isteyenler katılabilir.

  • Teknik Meslek Lisesi öğrencileri- Elektrik, Elektronik alanında maker uygulamaları öğrenmek ve teknolojik projelerde kullanmak isteyenler katılabilir.
  • Elektronik Severler ve Maker Uygulama Meraklıları- Değişik elektronik ve teknolojik uygulamalarda arduino kullanmak, akıllı projeler üretmek, geliştirmek isteyen elektronik tasarımcılar katılabilir.
  • Robotik Uygulama Meraklıları- Arduino ve Scratch yazılımı ile uyumlu kolay şekilde Robotik uygulamalar yapmak, robot inşa etmek ve harekete geçirmek isteyenler katılabilir.
  • Bilişim Mühendisleri, Öğretmenleri- Bilgisayarda arayüzler üzerinden farklı şekillerde verileri toplamak ve haberleşme uygulamaları için Arduino kartlarını yardımcı olarak kullanmak isteyenler katılabilir.
  • Mimarlık Öğrencileri- Arduino desteğinde hareketli ve sensörlü mimari projeler üretmek isteyenler katılabilir.
  • Sanat Tasarımcıları- Arduino desteğinde hareketli objeler yaratmak, interaktif sunum hazırlama ve sensörlerle etkileşimli değişik projeler üretmek isteyenler katılabilir.
  • Her branştan öğretmenler- Eğitim kurumlarında elektronik dersi vermek, Elektronik Maker kulübü kurmak, Maker uygulamaları yapmak isteyen her branştan öğretmenler katılabilir.

​​EĞİTİMDE ÖĞRENECEKLERİNİZ

> Maker nedir? Maker hareketi hakkında bilgiler ve uygulama örnekleri

> Teknoloji ve Kendin yap (Do It yourself) kültürü hakkında

> Temel Elektrik ve Elektronik bilgileri

> Arduino nedir? Arduino ile neler yapılabilir ? Arduino çeşitleri nelerdir ?Genel bilgiler, bilgisayara kurulum ve doğru şekilde kullanımı ile eğitime katılanların arduino dünyasına giriş yapması ve basit uygulamaları öğrenmesi hedeflenmiştir.

> Elektronik tasarımlar için Breadboard kullanımı. Elektronik devre hazırlama örnekleri

> Makey Makey elektronik kitlerinin kullanımı ve uygulamalardan örnekler.

> Robotik ve Elektronik uygulamalar için kodlama eğitimine giriş. Kullanılacak kodlama komutlarının öğrenilmesi ve örnek uygulamaların yapılması.

​​Her amaca uygun elektronik ve Maker uygulama içerik özeti:

Amaca uygun objelerin, robotik, elektronik uygulamaların tasarlanması, inşa edilmesi, Uygulamaların hareketlendirilmesi, DC Motor ve servo motorların kullanımı, algılayıcı sensörlerin çevresel koşullara göre seçilmesi, programlanması, matematiksel hesaplamalar, arduino kart ve breadboard/devre tablası kullanımı, analog ve dijital kontrol üniteleri, Led ve LCD kullanımı, potansiyometre ile hız kontrolü, joystick kontrolü, ultrasonik sensör ile mesafe ölçümü, engel algılayıcılar, ışık sensörü, hareket sensör kullanımı, makey gibi eğlenceli elektronik kart kontrolü gibi değişik şekillerde eğitim alacak olup, tüm bu kazanımlara uygun uygulamalı alıştırmalar yapacaklardır.

​​Eğitimlere katılırken yanınızda Notebook bilgisayar olması gerekmektedir.

​Derslerde Arduino ve Maker eğitimine yönelik hazırlanmış bir adet ders kitabı temel alınarak konular işlenmektedir. Arduino kursu için özel hazırlanmış Arduino uygulama ders kitabı ve bir adet DVD, eğitim gören kişilere ücretsiz olarak verilecektir.

MALZEME:

Mini İnsansı Robot

Robotis'in sunduğu Darwin-Mini insansı robotlarla tanışmanız için harika bir fırsattır. Hem yeni başlayanlar hem de deneyimli kullanıcılar arasında, sahip olduğu kolay programlanabilme (R+ Task ve R+ Motion gibi programlar sayesinde) popülerliği artmaktadır.

BIOLOID STEM - I [Standart] Robot Eğitim Kiti

BIOLOID STEM - II [Expansion] Robot Eğitim Kiti

  • Bir Robot Yap, Bir Fark Yarat Farklı robot projeleri için en iyisi! Birçok robot yarışması için mükemmel...Bioloid STEM kiti Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematiği harmanlayarak planlı bir öğrenme sistemi sağlar.
  • Daha heyecan verici bir öğrenim deneyimi için, parçalar OLLO parçalarıyla uyumlu bir şekilde geliştirildi.
  • STEM kiti, birçok konunun öğrenilmesini sağlar ve problem çözme yetisi kazandırır.
  • Yeni tasarlanmış AX-12W ve IR sensör dizisi ile robot yarışmaları için mükemmel.

THE HORIZON ENERGY BOX (YENİLENEBİLİR ENERJİ STEM KİTİ)

The Horizon Energy Box, yakıt hücresi teknolojisinin, tamamen sürdürülebilir bir enerji şebekesi oluşturmak için yenilenebilir enerji kaynaklarıyla nasıl etkileşime girdiğini tam olarak anlaşılmasını sağlar.

THE HORIZON ENERGY BOX(YENİLENEBİLİR ENERJİ STEM KİTİ) İLE NELER YAPILABİLİR?


Güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi, el krankından gelen kinetik enerji ve süper kapasitörün inanılmaz depolama potansiyeli uygulamalı olarak gösterilebilir. Karşılaştırılacak bir dizi yakıt hücresi vardır. Bunlar: PEM(Proton Exchange Membrane) hidrojen yakıt hücresi, tuzlu su yakıt hücresi ve doğrudan etanol yakıt hücresi.

Bu içerik sayesinde sayısız deneyler yapabilir, Deney yaparken bilimsel ilkeleri öğrenir ve yaratıcılığınızı geliştirebilirsiniz.

  • Yakıt hücresi uzmanlarından yakıt hücresi bilimi: PEM, doğrudan etanol, tuzlu su ve geri dönüşümlü yakıt hücrelerini tek bir kit içerisinde birleştirmektedir.
  • Yenilenebilir enerjiye giriş: güneş paneli, rüzgar türbini, sıcaklık hücresi ve el krankı.
  • Enerji seviyesini göstermek için en yeni enerji depolama teknolojisi olan süper kapasitör içerir.

HANGİ ENERJİ TÜRLERİYLE DENEYLER YAPILABİLİR?

Güneş Enerjisi Deneyleri

Termal Enerji Deneyleri

Hidrojen Enerjisi Deneyleri

Mekanik / elektrik enerjisi deneyleri

Rüzgar enerjisi deneyleri

Tuzlu su ile enerji deneyleri

Biyo-enerji deneyleri

Çok enerjili araba deneyleri

  • Bir arabayı bir hidrojen yakıt hücresiyle güçlendirin (tersinir ve mini yakıt hücresi)
  • Arabayı tuzlu su yakıt hücresiyle güçlendirin
  • Güneş enerjisiyle bir otomobile güç verin
  • Bir süper kapasitör ve el krankıyla bir arabaya güç verin
  • Bir arabayı farklı hidrojen çeşitleriyle güçlendirin

EĞİTİM MÜFREDATI

Sınıf etkinliklerinde kullanabileceğiniz 40 saatlik Müfredat içeriğine sahip CD setin içerisindedir.

DENEYLER VE ETKİNLİKLER

1-Güneş Enerjisi Deneyleri

  • Isı ve soğutmanın güneş panellerine etkisi
  • Gölgenin güneş panellerine etkisi
  • Eğim açısının güneş panellerine etkisi
  • Güneş panelinin maksimum güç noktasını bulma

2-Hidrojen Enerjisi Deneyleri

  • Elektroliz: sudan hidrojen ve oksijen üretir.
  • Yakıt Pili: hidrojen ve oksijenden elektrik üretmek
  • Suyun ayrışması için minimum gerilimi belirleyin
  • Hidrojen yakıt hücreleri için kutuplanma durumları

3-Rüzgar Enerjisi Deneyleri

  • 3 farklı pervane bıçağı içerisinden en verimli olanını belirleme
  • 3 farklı pervane bıçağı kullanımı
  • Kendi yaptığınız pervane bıçaklarının kullanımı
  • Türbin verimi
  • Dakikadaki Devir Sayısı(RPM) Ölçümü
  • Bıçak açısı ve eğim, çıkış gücünü nasıl etkiler?

4-Biyo-Enerji Deneyleri

  • Etanolden ve sudan elektrik elde edin
  • Kutupsallığı keşfetmek
  • Etanol yakıt tüketimi
  • Değişik yakıt konsantrasyonlarının etkisini araştırmak
  • Sıcaklığın etkilerini keşfetmek

5-Termal Enerji Deneyleri

  • İki ısı kaynağı bulunan bir fanı çalıştırın
  • Yenilenebilir Enerji Monitörü ile güç üretimini analiz edin
  • Termoelektrik etkiyi anlama

6-Mekanik / Elektrik Enerjisi Deneyleri

  • El krankı enerji üretimi kavramını keşfedin
  • Süper kapasitör enerji depolama kavramını keşfedin
  • Süper kapasitörden enerji ile bir fan besleme
  • El krankından mekanik enerji ile bir fan besleme

7-Tuzlu Su Enerjisi Deneyleri

  • Tuzlu su çözeltisinden enerji kazanın ve fanınıza güç sağlayın
  • Farklı tuz konsantrasyonlarını kullanarak akım ve voltajı analiz edin
  • Farklı sıcaklıkları kullanarak akım ve gerilimi analiz edin
  • Farklı yakıt hacimleri kullanarak akım ve gerilimi analiz edin

8-Çoklu Enerji Verimli Araba Deneyleri

  • Aracınızı hidrojen yakıt hücresiyle güçlendirin
  • Arabayı tuzlu su yakıt hücresiyle güçlendirin
  • Güneş enerjisiyle bir otomobile güç verin
  • Bir süper kapasitör ve el krankıyla bir arabaya güç verin
  • Bir arabayı farklı hidrojen deneyleriyle güçlendirin

KUTU İÇERİĞİ

  1. El krank jeneratörü
  2. Etanol yakıt hücresi modülü
  3. Geri dönüşümlü yakıt hücresi
  4. Tuzlu su yakıt hücresi
  5. Çoklu araba şasisi
  6. Pil paketi
  7. LED modülü
  8. Mini yakıt hücresi tabanı
  9. Potansiyometre
  10. Süper kapasitör
  11. Su deposu tabanı
  12. Güneş paneli
  13. HİDROSTİK PRO 1
  14. Basınç regülatörü 1
  15. Mini yakıt hücresi
  16. Termoelektrik sistem
  17. Rotor Üssü
  18. Bıçak tutacağı
  19. Montaj kilidi
  20. Ana gövde montajı
  21. Değişken rezistans modülü
  22. Taban montajı

23.Bıçak A (3 adet)

24.Bıçak B (3 adet)

25.Bıçak C (3 adet)

  1. Rüzgar Türbini Direği

27.İngiliz anahtarı

  1. Tornavida
  2. Su ve oksijen deposu
  3. Su ve hidrojen tankı
  4. Yakıt solüsyonu kabı
  5. HYDROSTIK PRO U dolabı
  6. HYDROSTIK PRO desteği

34.Şırınga

  1. Yakıt hücresi tabanı
  2. Çoklu bağlantı tabanı
  3. Güneş paneli desteği
  4. Ağır fan modülü
  5. Fan modülü
  6. Fan kanadı
  7. Kapaklı etanol yakıt deposu
  8. Teller
  9. Tekerlek
  10. Boşaltma valfi
  11. Kelepçe
  12. ​​PH kağıt
  13. Silikon tüpler
  14. Kırmızı ve siyah iğneler
  15. Fan bıçağı ve tekerlek adaptörü
  16. Rüzgar Türbini vidaları
  17. Geri dönüşümlü yakıt hücresi
  18. Termometreler
  19. REM USB kablosu
  20. REM

    Katılımcı Görüşleri

    Berat Oflaz(Grafik Tasarım Uzmanlığı)
    Grafik Tasarım eğitimine katıldım.Dersler uygun ve düzenli ilerlemesi hoşuma gitti. İşime çok etkisi oldu. Çok teşekkürler.

    --------------------------------------------------------------------------

    Berat Oflaz(Grafik Tasarım Uzmanlığı)
    Grafik Tasarım eğitimine katıldım.Dersler uygun ve düzenli ilerlemesi hoşuma gitti. İşime çok etkisi oldu. Çok teşekkürler.

    --------------------------------------------------------------------------

    Didem Taşdelen(Grafik Tasarım Uzmanlığı)
    Grafik Tasarım eğitimine katıldım.Eğitimin işime katkısı çok oldu. Gerektiğinde eğitmen ile iletişim kurma imkanı çok iyi, eğitimciler çok ilgili.

    --------------------------------------------------------------------------

    Zeynep ALTINTUĞ(GRAFİK TASARIM, 3D MAX İLE MODELLEME)
    Kurslarımız mesleki anlamda yeterli bilgiyi veriyor. Hocalarımız bilgi vermek konusunda çok istekli ve bende bu aldığım eğitimden dolayı önce Bayram Bey'e daha sonra öğretmenerimize teşekkür ederim.

    -------------------------------------------------------

    Gökay ÇELİK(GRAFİK TASARIM UZMANLIĞI)
    Kayıt esnasında olsun ders esnasında olsun gördüğüm ilgi ve güleryüz beni fazlasıyla mutlu etti. Derslerin yararlılığı ve öğretmenlerimizin bilgi birikimi bana yarar kattı kendimi geliştirdiğiminden eminim Yıldız Gelişim Akademisi sayesinde. Herşey için çok teşekkür ederim.

    -------------------------------------------------------

    Marina YAŞAR(Grafik Tasarım Uzmanlığı)
    Grafik Tasarım Uzmanlığı kursuna katıldım. Kurstan önce programları kullanırken işlemlerim çok uzun zaman alıyordu aldığım eğitim ile birlikte artık işlerimi çok hızlı, daha kaliteli ve kısa sürede yapmaktayım. Hocamızın konuları daha detaylı ve dikkatli anlatması işlerimizi kolaylaştırdı. Yabancı olmama rağmen çok anlaşılır, faydalı ve başarılı geçti.

    ------------------------------------------------------------------------------------------------

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp

marka - Kopya

adres
Adres: Sinan Mahallesi 1257 Sokak Şengül 2 İşhani No:13 Muratpaşa / ANTALYA
(Plaza 2000 yanında Çarşı PTT Arkası, Doğu Garajı Tahtakale Yanı)

tel

0242 316 63 33

0552 449 07 07

çalışma-saatleri

Hafta İçi Hergün: 09.30 - 21.00
C.tesi: 10.30 - 19.00
Pazar: 12.00 - 19.00